Zalige zonnige zondag, zingende zangvogels, wandelschoenen en laarzen ploeteren door het zompige landschap

Lang geleden dat ik zelf nog deelgenomen heb aan een geleide wandeling. Maar mijn gezondheid, mijn nieuwsgierigheid en het weer lokten mij buiten voor alweer een prachtige wandeling. Afspraak om 10u als start van de wandeling. Ideaal tijdstip om zowel te kunnen wandelen alsook nog een namiddag te kunnen genieten van huis, tuin en gezin. Meer dan 50 enthousiastelingen zagen zo’n wandelingetje wel zitten. Te veel mensen voor 1 gids, dus
werden we opgesplitst in 2 groepen. We werden verrast door prachtige taferelen, mooie verhalen en boeiende weetjes gaande van een boer die zijn ziel verkoopt aan de duivel, de 14 cm lange tong van de groene specht alsook het grootste levende wezen op aarde.
Dotterbloem, speenkruid, … elk seizoen heeft zo zijn bloeiende planten.
De gids volgen, een praatje slaan met een medewandelaar, je ogen en oren de kost geven. Hierbij kunnen jullie een beetje genieten van mijn avontuur, maar wil je zelf ook deelnemen aan zo’n wandeling dan kan je activiteiten voor BelgiĆ« vinden op de website van o.a. natuurpunt
Volgende keer neem ik in elk geval mijn laarzen mee, want water was er overal in overvloed.

Lente in de bogten

Share

Laat een reactie achter