Binnen 8 jaar op vervroegd pensioen … ?

Ken je dat? Je loopt op straat en je wordt aangesproken om deel te nemen aan de zoveelste enquëte. Deze keer met een mogelijkheid om iets te winnen. Geen probleem, want ik win toch nooit iets en het jonge meisje dat in de regen haar enquëte aan het doen was, stond daar anders maar een beetje alleen. Vijf vragen, dat ging snel.Mogelijkheid om een bodyscan voor 2 personen te winnen ter waarde van €40,00.
Enkele weken later kwam dan het bericht dat ik bij de winnaars zat.
Onder het mom: ” een gekregen paard kijk je niet in de bek” ging ik er samen met een vriendin naartoe. De scan bleek zoals verwacht veel in het rood te liggen (ondanks mijn eco-inspanningen van het voorbije jaar -> wat zou de uitslag vorig jaar dan wel niet geweest zijn?) Het meest confronterende was een metabolische leeftijd van 59 jaar.
De bedoeling van de scan was vooral om je te doen schrikken en de producten ter promotie van een gezonde levensstijl te doen kopen. Een proefpakket ter waarde van € 15,00 werd aangeboden met een hele hoop poedertjes en papier erin. Ik heb vriendelijk geweigerd. Dit past helemaal niet in mijn start-to-eco filosofie: zo min mogelijk verpakking en op een gezonde, ecologische manier proberen te leven met zoveel mogelijk verse, biologische producten al dan niet zelf gekweekt. Op lange termijn bereik ik wel wat ik wil. Er zijn al 6kg minder dan vorig jaar door meer te bewegen (meer de fiets nemen en minder de wagen), meer kraantjeswater te drinken, minder vlees te eten, … De rest zal wel volgen.
En dat mijn metabolische leeftijd zo hoog ligt, …, misschien kan ik dat doorgeven aan mijn werkgever zodat ik binnen 8 jaar op pensioen kan …? Hahaha, …
Share

Laat een reactie achter