Start-to-eco ontdekt ecologisch bouwen, verbouwen en decoreren

Als je ergens een uurtje of meer moet wachten, kan je dat evengoed combineren met een andere nuttige bezigheid. Alles beter dan eens over en weer te rijden. Voor mij een ideale gelegenheid om eens een bezoek te brengen aan “ecostore”, een winkel waar natuurlijke bouwmaterialen verkocht worden.
Na enkele smalle straatjes doorgereden te hebben, kom ik terecht bij een oud fabrieksgebouw met de firmanaam duidelijk op vermeld. Ik open de deur en waan mij als door speedreizen in een of ander zuiders gebouwtje, enigzins verlaten, maar er straalt een rustieke sfeer vanuit de verfstijl en het materiaal waarmee de muren geschilderd zijn.
Enkele trappen later sta ik in een klein Eden voor mij. Allerhande soorten verven voor verschillende materialen hout, metaal en muren oa in kalkverf, Muren in kalk-hennep, pleiserwerk in leem, alsook natuurlijke isolatiematerialen, een nieuwe wereld gaat voor mij open.Een vriendelijke dame komt me helpen en geeft me alle nodige informatie over de verschillende soorten verf waaruit ik kan kiezen, de technieken alsook de kleuren. In tegenstelling tot andere verven, dien ik hier een poeder aan te kopen en dit dan te mengen met water. De effecten die ik zie zijn prachtig.
Nu blijkt ook dat ze verschillende workshops geven voor het werken met deze natuurlijke materialen:
– technieken met kalk -> over plaatsen van kalkverven, kalk patines, kalk polieren, lustreren en inkleuren
– leem en leemstuctechnieken -> over leempleisters
– Tadelakt -> wat is tadelakt en hoe toepassen
– Kalei -> wordt aangebracht op buitenmuren tegen slagregen
– kalk hennep -> om zelf muren van kalk hennep te leren metsen
Met een aantal kleurenstaaltjes ga ik naar huis en ondertussen weet ik eindelijk welke kleuren ik ga gebruiken om mijn kleinste kamertje een beetje gezellig te maken.

Share

Laat een reactie achter