Happy … for you all people who are acting. Changing the way you are thinking and doIng whatever you can!

Mensen die me aanspreken en getuigen van positieve verhalen: verhuizen om dichter bij het werk te wonen, om een beter geïsoleerd huis te hebben, om een grotere tuin te hebben om er zelf groenten in te kunnen kweken, mensen die meer verplaatsingen doen met de fiets, een vollere fietsstalling. Anderen die meer vegetarisch beginnen eten en ontdekken dat vegetarisch eten echt niet duurder, maar zeker wel lekker is. Mensen die gevonden gewonde dieren naar een vogelopvangcentrum doen om deze dieren nog een tweede kans te geven, anderen die een sticker tegen reclame op hun brievenbus plakken en nog anderen die mij aanspreken omdat ze al frequenter een herbruikbare tas mee naar de winkel nemen.
Dit zijn een aantal van de wonderbaarlijke verhalen die me het voorbije jaar verteld werden. Dit zijn verhalen die me duidelijk maken dat er vele mensen zijn die iets wensen te veranderen en dat het vuur zich uitbreidt. Stilaan creëren we een bosbrand van optimisme en geëngageerdheid om met z’n allen een steentje bij te dragen tot transitie. Verandering in de positieve zin van het woord. Het motiveert me om blijven verder te gaan met zoeken naar wat ik nog meer kan doen of hoe ik nog beter mijn best moet doen om blijven vol te houden. Steeds in het achterhoofd houdende bij elke stap die ik onderneem, hoe klein ook … elke stap is beter dan al die stappen die ik niet zet.

Share

Laat een reactie achter