Bladluizenfarm

Prachtig hoe de natuur in elkaar zit. Als je dacht dat we de enige diersoort zijn die zorgt voor zijn eigen voedsel, dan heb je het mis. Bladluizen, niet bepaald de vriend van de mens, worden gemolken door mieren. Ze scheiden namelijk honingdauw af, een zoetigheidje waar mieren op verlekkerd zijn. Als wederdienst worden ze verdedigd door de mieren. Deze verjagen de vijanden van debladluizen o.a. lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes eten bladluizen nog veel meer als larve dan als volwassen exemplaar. Maar weet je wie nog verzot is op deze honingdauw? Sommige vlindersoorten. Ook zij worden weggejaagd door de mieren. In mijn poging om meer vlinders naar mijn tuin te lokken, heb ik dus besloten om met de bladluizen een pact te sluiten: Zij lokken vlinders en in ruil laat ik hen leven …

Bladluizenfarm

Share

Laat een reactie achter