Veel veiliger …Om nu maar weer eens duidelijk te maken, hoe je van kleine dingen gelukkig wordt …

Deze week reed ik (niet met de fiets 🙁 ) langs een gedeelte weg waar ik normaal ook fiets. Eigenlijk het gevaarlijkste deel van mijn route waar je als fietser op een baan zonder wegmarkering moet rijden en dat terwijl de snelheidslimiet voor auto’s 70 km per uur bedraagt. -niet dat ze daar allemaal braaf 70 rijden- maar zelfs 70 km/h is een behoorlijke snelheid als ze jou op 10 cm van je stuur voorbij rijden. Door werken in de buurt wordt deze weg sinds enkele maanden ook intensief gebruikt door het sluipverkeer.
Enkele maanden geleden (of is het jaren?) kregen we als fietser de mogelijkheid om een enquëte in te vullen over hoe je naar het werk kwam en waar de gevaarlijkste punten zich bevinden. Ik had deze weg vermeld, maar verwachtte niet dat ze er rekening mee zouden houden, want wat is de mening van 1 fietser nu. En het is niet dat ik zoveel fietsers daar tegenkom op de baan.
Blij verrast was ik dus toen ik deze week zag dat er langs de kant van deze rijweg rode stroken waren aangebracht en dat er op het volledige wegdek wegmarkeringen waren tot aan het uiteinde van het dorp waarin ik woon. (De rest van de straat behoort tot een ander grondgebied en is dus de verantwoordelijkheid van deze gemeente)
Zoals jullie misschien nog weten, ben ik in februari naar de klimaattafel geweest, waar onder andere acties bedacht werden om de CO2-uitstoot van de gemeente tegen 2020 met 20% te verlagen.
Heeft het hier nu iets mee te maken? Ik weet het niet.
In elk geval wordt mijn rijweg veel veiliger en hoop ik dat het ook andere mensen kan aansporen om meer de fiets te gebruiken. Ik ben in elk geval weer een beetje gelukkiger.

Share

Laat een reactie achter