Volkstuintjes

Tijdens de klimaattafel in februari waar vrijwilligers samenkwamen om ideeën te spuien hoe 20% minder CO2 uit te stoten tegen 2020, kwamen we onder andere met het idee om volkstuintjes te creëren. En hoera, in het gemeentelijke infoblad staat er een vraag voor zowel land-en tuinbouwers voor het openstellen van een deel van hun serre of grond voor volkstuintjes, alsook aan de bewoners of er interesse is om eigen groenten te kweken. Een initiatief dat ik enkel kan toejuichen, want niet iedereen heeft (voldoende) grond ter beschikking. En lokale teelt zorgt ervoor dat er minder afstand dient afgelegd te worden om aan gezond voedsel te geraken.
Wie geïnteresseerd is, neemt best een kijkje in het lokale infoblad (wie weet doet jouw gemeente of stad ook wel mee) en contacteert het vermelde e-mail adres.
Voor deze streek is het:
Voor tuinbouwers -> landbouw@oost-vlaanderen.be
Voor particulieren -> groenambtenaar@lochristi.be
En indien je merkt dat jouw gemeente niet deelneemt, kan je hen natuurlijk altijd op ideeën brengen …

Share

Laat een reactie achter