Semi-ecologische vakantie

Reizen is niet aan mij besteed. Ik blijf het liefste thuis, werkend in de tuin of genietend van een goed boek. Maar toch moet ik toegeven dat ik dan een aantal prachtige ervaringen kan missen. Volledig ecologisch op vakantie gaan, is nog een stap te ver, maar naar de bestemming rijden en daar alle verplaatsingen te voet, met de fiets of het openbaar vervoer doen is al een verandering in onze manier van reizen die toch een steentje bijdraagt en zorgde voor enkele aangename ervaringen. Het verre Nederland heeft ook prachtige natuur. Voor het eerst stonden we oog in oog met herten in het “wild”. Verder waren er ook de bonte specht, een blauwe reiger en een roofvogel (ik had jammergenoeg geen verrekijker bij om hem te determineren).

Natuur

En wat me vooral aangenaam verraste is een prachtig voorbeeld van een kleine stap die elk restaurant kan nemen nl. kraantjeswater op de kaart zetten. Een kleine moeite, maar ook hierdoor wordt er bespaard op energie en CO2-uitstoot. En ik kan je verzekeren. Het was lekker.

Kraanwater

Share

Laat een reactie achter