Zo wordt opruimen leuk

Onder het mom “less is best” ben ik aan de “grote kuis” begonnen. Een schuif met prularia, te kleine kleren, een mand was, alles moet eraan geloven. Maar vermits er maar weinig tijd is ’s avonds (weliswaar veel meer dan vroeger, vermits we zelden nog TV kijken, maar dit omgeruild hebben met een dagelijkse wandeling) en ik het graag leuk wil houden, ben ik begonnen met een systeem van opruimen dat ik ooit ergens gelezen heb. Op dag 1 ruim je 1 ding op= gooi je het weg, geef je het een plaats of sorteer je het volgens het principe kringloopwinkel, recycleerbaar of afval. Dag 2 2 voorwerpen … En ik breid het nog uit met strijken en dan niet 1 stuk, maar vanaf 10 stuks. Op de avonden dat ik niet thuis ben, gooi ik niets weg. Ik wist niet dat opruimen zo leuk kon zijn … Opgeruimd in je omgeving, opgeruimd in je hoofd, meer tijd om te denken aan ecologisch leven.

Share

Laat een reactie achter