Wie niet weg is, is gezien ..

egelTijdens één van de warme septemberavonden konden we zalig buiten vertoeven op het terras, in het donker, vergezeld door enkele kaarsen. Op regelmatige tijdstippen was er enig geritsel te horen tussen de afgevallen bladeren van onze dakplatanen ( platanen bezitten de eigenschap om zich te beschermen tegen droogte door preventief bladeren te laten vallen, zodat er minder energie nodig blijft om voor de overblijvende delen van de plant te kunnen zorgen. Maar maak je geen zorgen, want er blijven nog voldoende bladeren over op de planten. Dit even ter zijde). We hadden door dat het om een gewenste bezoeker ging, maar vermits deze diertjes heel snel kunnen stappen, was het de kunst om onze tuinbewoner te kunnen spotten en daarna snel het fototoestel boven te halen. Onze schuchtere bezoeker wenste niet echt voor de camera te verschijnen, verlegen als hij of zij was. Aangetrokken door mijn ecologische tuin met slakken, een stapel takken, verhakseld hout tussen de planten en een overvloed aan insekten, vertoeft hij graag in onze tuin.
Maar er zitten meerdere egels in de buurt. Zo konden we gisterenavond maar liefst 3 egels spotten waaronder ook een egeljong. En zo worden er ook weer kleine slakken uit mijn tuin verwijderd … Leven en dood, de wetten der natuur, wat een mooie kringloop en ik? Ik blijf verwonderd.

Share

Laat een reactie achter