Wat is dit?!

Neen hoor, geen stokje en geen lolly. Toen ik deze week bij mijn favoriete natuurwinkeltje binnenkwam, werd me iets leuks voorgesteld. – de eigenares kent mijn interessegebied en dus ook start-to-eco. Ze zei me dat het echt iets voor mij was en gelijk had ze.
De “lolly” is eigenlijk een tandpasta op een stokje. Hoe werkt het? Je maakt je tandenborstel nat en dan wrijf je over de “lolly” en daarna poets je je tanden. Je gebruikt de tandpasta tot hij op is en het stokje kan bij de composthoop. De verpakking was een kartonnen doosje en kan dus ook gerecycleerd worden.
Het stokje is een tandenborstel weliswaar in plastiek (dat is het jammere eraan), maar het ecologische bestaat eruit dat je om de 3 maanden het borsteltje eruit kan duwen en een nieuw insteken. Dan hoor ik je denken, dat is toch niet zo ecologisch? Als je weet dat het borsteltje terug naar de winkel kan voor recyclage, ja, dan is voor mij de cirkel rond. Het enige dat ik me nog wel afvraag is hoe dit gerecycleerd wordt. Misschien kom ik het ooit nog wel te weten. In elk geval ga ik dit zeker uitproberen.

Share

Laat een reactie achter