Overheerlijke oogst

Wat was het weer leuk, oogsten op zondag. Ondanks het druilerige weer nam ik mijn fiets om naar de CSA boerderij te gaan. Het voordeel om op dat moment te gaan plukken is dat het behoorlijk rustig is. De kunst bestaat er steeds in om mijn enthousiasme te temperen en ik merkte dat ik nog niet goed kan inschatten hoe lang het plukken wel kan duren. Enkel op zondag moet ik rekening houden met een einduur. Zowel het plukken van de boterboontjes alsook het zoeken naar rijpe tomaten nam wat meer tijd in beslag.
Tomaten in alle maten, vormen en kleuren, patisson in 2 varianten, boterboontjes, uien, gewone en rode, komkommer en courgette nam ik mee. En ja, deze oogst kon allemaal mee op de fiets in combinatie met mijn rugzak. Er was nog zoveel meer lekkers, maar dat zal voor een andere keer zijn.
Ondertussen heb ik ook al een sympel maar lekker recept gemaakt met de patisson (zelf bedacht dus best wel fier) en dat wil ik gerust met jullie delen. Hoedje van de patisson afsnijden en de onderkant van het hoedje kruiden met peper en zout. Het onderste gedeelte uithollen en het vruchtvlees bewaren. Zowel hoedje als kuipje in een schaal in de oven zetten en overgieten met olijfolie. Garen op 160 °C
Ondertussen de uien stoven. Eens deze glanzend zijn, het vruchtvlees (dat je in stukken gesneden hebt) toevoegen en verder bakken. Kruiden met kerriepoeder. Het gehakt opbakken en daarna aan het vruchtvleesmengsel toevoegen. Eens het kuipje in de oven gaar is, dit uit de oven nemen en opvullen met de vulling. De spaghetti die je gekookt hebt, kan je nadat die verdeeld is over de borden, overgieten met de overgebleven vulling.
Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is? En anders vraag je het gewoon nog eens.
Share

Laat een reactie achter