De laatste sneeuw

Toen ik gisterenavond thuiskwam, zag ik nog een beetje sneeuw liggen op de oprit. Het deed me denken aan vorige week maandag, toen de hele wereld bezaaid was onder een dik wit sneeuwtapijt. Heel het land stond stil en de wegen waren gevaarlijk glad. Ik ben zeker geen held in de sneeuw. Met de fiets heb ik er nog nooit in gereden, maar met de wagen lukt het meestal wel behalve vorige week maandag toen ik eerlijk gezegd toch niet zo’n held was in het verkeer. Toen ik door het moeilijkste deel gereden was, kwam ik plaatsen tegen waar bijna geen sneeuw op de weg lag. Wat me vooral opviel was dat het in de buurt was van bomen. Terwijl er van overheidswege wordt geopperd om ervoor te zorgen dat de bomen langs de weg niet te dik mogen worden, merkte ik die dag dat deze bomen zorgen voor een microklimaat en dat de sneeuw niet zo snel op de wegen valt en daarna ook minder lang blijft liggen. Ik vraag me af: Zouden extra bomen langs de kant van de weg kunnen zorgen voor veiligere wegen bij winters weer? Misschien kan de overheid de test eens nemen? Indien het niet werkt, zou het jammer zijn, Anderzijds zouden er weer meer bomen CO2 en fijn stof opnemen en 02 produceren. Wie weet?
Share

Laat een reactie achter