Aquaponics

Een gecombineerd kringloopsysteem als voedselleverancier op kleine oppervlakte. Wat houdt dit eigenlijk in? Op een eenvoudige manier uitgelegd werkt het als volgt: Op de bodem heb je een aquarium en daarboven heb je aarde waarop je groenten kweekt. Het water van het aquarium wordt gezuiverd en gefilterd doordat het uit het aquarium op de aarde wordt gesproeid of verneveld. Het water bevat dan weer de afvalstoffen van de vissen die gebruikt worden als voedsel voor de planten. Zowel de vissen als de groenten kunnen gegeten worden en op die manier kan er een stap vooruit gezet worden naar zelfvoorzienigheid. Een knap systeem, maar voor mij toch nog enkele stappen te ver. Anderzijds zijn er mensen die er echt mee bezig zijn. De koploper blijkt dan ook nog eens in België te wonen 

 

https://www.demorgen.be/economie/grootste-aquaponics-boerderij-van-europa-ligt-op-dak-in-anderlecht-b195eb67/

Share

Laat een reactie achter