Sociale permacultuur

Wie denkt aan permacultuur, denkt vooral aan alternatieve manier van tuinieren: voedselbos, …
Maar er bestaat ook zoiets als sociale permacultuur. Gebaseerd op het feit dat een diversiteit van mensen nodig is en dat we de wereld beter kunnen helpen als we samen werken, ieder met zijn of haar gaven en gebreken. Een eerste stap is natuurlijk met elkaar in contact komen en hoe kan dat beter dan kennismaken met de buurt.
Dankzij een vriendin, kwam ik te weten dat er gevelbankjes bestaan en dat zij er zich eentje heeft aangeschaft. Een gevelbankje is vooral bedoeld om te plaatsen aan de voorgevel van een rijwoning. Het bankje is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Mensen vinden terug connectie met elkaar en kunnen idee├źn uitwisselen al dan niet over het mooier en groener maken van de wereld. Wie meer wil weten, kan dit vinden door op onderstaande link te klikken.

http://www.gevelbank.be/

Share

Laat een reactie achter