Nachtelijk tumult in het kippenhok

1u ’s nachts. De kippen maken veel lawaai. Ze zijn in pure paniek. Tijd dus om op zoek te gaan wat hen zo bang maakt. Een nachtelijke bezoeker in het kippenhok, je zou van minder bang worden. Mijnheer of mevrouw egel was waarschijnlijk op zoek naar een lekker eitje of kuikentje. Misschien werden onze kippen wel gebeten. Na de kippen terug in hun hok te zetten, werd er nog even in het hok verlicht. De paniek hield op. Ze wisten dat de indringer er niet meer was. Het deurtje ging dicht en ze konden rustig verder slapen. De resultaten van het slagveld waren deze morgen nog te zien. Een tuin vol pluimen. Vanaf nu gaat ’s avonds het deurtje dicht en ’s morgens weer open. De egels zijn uit hun winterslaap. Op zoek in onze tuin j-naar slakken en andere insecten. Ziezo, slakkenkorrels, check. Niet nodig in onze tuin, de natuur doet zelf zijn werk. En de lijster en egel vinden hun weg vanzelf. Eerst hadden we een massa aan slakken door het verhakseld hout , maar nu komt er een natuurlijk evenwicht: een beetje slakken, een beetje, egels, een beetje lijsters en merels. 

Share

Laat een reactie achter