Ontdekkingen in mijn onbesproeide tuin

Als je goed kijkt en al jaren je best gedaan hebt om je tuin ecologischer te maken, dan merk je steeds meer en meer op en wordt de diversiteit aan dieren in de tuin groter.
Zo zag ik onlangs een klein bruin vogeltje met rode staart (Zwarte roodstaart) op de oprit op de steentjes pikken. Toen ik beter keek, zag ik dat hij of zij mieren aan het opeten was. Er zitten veel mieren in de tuin en nu dus ook een Zwarte roodstaart.
Toen onlangs de stapel snoeihout die al geruime tijd op ons gazon lag, verwerkt werd, bleken onderaan een pad en een kikker zich schuil te houden. Hun schuilplaats op het gras werd afgebroken, maar er werd een nieuwe gemaakt in de siertuin met de dikke takken die niet verhakseld konden worden. De takken kunnen nu rustig verteren en vele diertjes kunnen schuilen. De slakken zullen dus ten gepasten tijde verwijderd worden.
En als je dan ook nog ziet dat bij schemerdonker elke avond een vleermuis de hele tijd over je tuintje ziet vliegen, dan weet je dat ook voor deze dieren meer eten is bij ons dan bij de buren …

Share

Laat een reactie achter