Prachtig toch!

Gisterenavond nog even op pad. Onverwacht kruiste een uil ons pad. Ergens te verwachten dat dit dier vliegt over de velden. Wat ik echter niet verwachtte is dat ik bij thuiskomst net voor de deur een uil zag voorbijvliegen. Mijn nieuwsgierigheid was dermate getriggerd dat ik ondanks het feit dat ik niet weet over welke uil het gaat, toch wou weten wat die dieren eten. Als het een steenuil zou zijn, eet deze behalve muizen toch ook veel waarvan ik het niet vermoedde, waaronder, regenwormen, slakken, vleermuizen, vogels, padden, kikkers, …
Onze paddenoverzet heeft dus zeker zijn invloed op het leven in de buurt net als het feit dat er minder gesproeid wordt en meer mensen stoppen met het leggen van slakkenkorrels en gif.
Of hoe een kleine actie: het redden van padden, kikkers en salamanders meer invloed heeft op de omgeving dan je verwacht.
Ik ben in ieder geval in de wolken met deze nieuw ontdekte bewoner. Mijn katten daarentegen, hou ik nu liever ’s nachts binnen, maar of zij dat ook willen …

Share

Laat een reactie achter