Onbekend is onbemind

Terwijl we vroeger nooit de trein namen voor verdere verplaatsingen, was ik onlangs aangenaam verrast. We zouden een dagtrip Brugge doen. Toen ik vroeg of we met de auto of de trein gingen, werd het duidelijk dat we zeker de trein zouden nemen, er was geen twijfel aan: je hoeft in Brugge geen parkeerplaats te zoeken en bent op wandelafstand van waar je moet zijn, waren de argumenten die het hem deden. Geen files of kans op ongevallen, daar werd niet over gesproken, maar is ook mooi meegenomen. Mijn ecologische argumenten gelden niet voor iedereen, maar sinds we samen bewust de trein genomen hebben voor een dagtrip, is er toch iets blijven hangen nl. dat het best leuk en gemakkelijk is om de trein hiervoor te nemen. Vermits Rome niet in één dag gebouwd is, ben ik blij met elke positieve verandering, hoe klein ook. Of mijn argumenten nu doorslag gevend waren of niet …
Share

Laat een reactie achter