Ruzie voor de laatste vrije plaatsjes in het hotel

Als de zon schijnt en ik zoals in het weekend even tijd heb om in de tuin te werken, Dan hoor ik het gezoem van de bijen rondom mij. Het is niet verwonderlijk dat dan ook bijna alle gaatjes in mijn bijenhotel opgevud zijn. Rechtsbovenaan op de foto zie je een 5 tal bijen hun best doen om nog een plaatsje te bemachtigen. Veel bijen in je hotel is leuk, maar wat vooral belangrijk is, is ervoor zorgen dat er veel nectar voorradig is. Wilde kruiden zoals paardebloem  onkruid voor vele mensen), vroegbloeiende struiken zoals viburnum, forsythia en biologische bloembollen die bloeien op het juiste tijdstip waarop de bijen ze nodig hebben, zorgen ervoor dat mijn hotel kan rekenen op terugkerende gasten. Ondertussen staat het al zeker 10 jaar in mijn tuin en groeit het aantal gasten. Aan insecten in mijn tuin geen tekort.

Share

Laat een reactie achter