Pompoenen, veelzijdig en gezond

Ik weet dat het seizoen niet meer is, maar toch eten we nu nog lekkere pompoenen. Van de CSA boerderij, maar ook van het voedselbos. In het voorjaar van 2018 kreeg ik van enkele vrienden pompoenplantjes die ze konden missen. Ik plantte ze in het voedselbos en deze werden door de eigenaar vertroeteld. Ik was dan ook aangenaam verrast toen hier in het najaar enkele grote pompoenen aan de deur stonden samen met enkele potjs pompoenconfituur.
Tot op de dag van vandaag heb ik nog enkele pompoenen over, spathettipompoen en andere. Ze werden verwerkt in soep, als groente en ook in een lekkere pesto. Ik kon het mij ook niet laten om van de zaadjes opnieuw enkele planten te kweken. Veel te vroeg nog, maar een nieuwe lading volgt binnenkort.
Het voordeel van de pompoenen is dat zelfs in de winter, waar er minder seizoensgroenten geoogst kunnen worden, ik toch nog altijd lekker biologische groenten kan klaarmaken. Mijn dank aan de gulle gevers. En met veel enthousiasme kijk ik uit naar de volgende jaren van het voedselbos.

Share

Laat een reactie achter