De eerste oogst

Ik had nooit verwacht dat tomatenplanten het in onze contreien goed zouden doen zonder het gebruik van een serre. Jaren terug had ik eens geprobeerd om een plantje in mijn tuin te zetten, maar de plant werd ziek en de oogst was dan ook nihil. Dit jaar had ik enkele plantjes gekregen van een vriendin. Ik had nog lege potten staan en vulde deze grotendeels met compost uit mijn compostvaten. Met als gevolg dat er niet alleen tomatenplanten voortreffelijk groeien, maar ook pompoenplanten. Deze laatste krijgen een plaatsje bij iemand die planten gereserveerd had.
En je ziet dat mits een vruchtbare grond, een goede plaats op mijn terras uit de wind, in de zon en voldoende water, het toch lukt om zonder serre je eigen tomaten te kweken. En ze smaken veel beter dan de watertomaten uit de winkel.

Share

Laat een reactie achter