Een inspirerende ontmoeting

Toeval bestaat niet, daar ben ik meer en meer van overtuigd, net als van het feit dat gelijkgestemden elkaar aantrekken.
Deze avond had ik afgesproken met een onbekende om een plantje dat ik graag wou hebben af te halen. Het is altijd spannend om af te spreken met mensen die je totaal niet kent. Maar deze ontmoeting bleek kort maar fantastisch. Ik kreeg een warm welkom en we startten met praten alsof we elkaar al jaren kenden. De persoon in kwestie bleek ook al veel inspanningen gedaan te hebben om zijn steentje bij te dragen op weg naar een betere wereld. Meer nog hij is de persoon die mensen aanzet tot container gardening.
De ultieme droom is om mensen aan te zetten om vertikaal groenten te kweken of het kweken van groenten in containers allerhande. In de hoop dat het mensen aanspoort om overal op kleine oppervlaktes en met behulp van zeer weinig water toch groentes te kweken. Een heel overtuigende oplossing in tijden van watertekorten.
Ik zat aan zijn lippen gekluisterd te luisteren naar zijn levensverhaal. Een warme persoonlijkheid, iemand die niet bij de pakken blijft zitten en op zijn manier een steentje bijdraagt naar een mooiere wereld. Als kers op de taart, mocht ik een foto maken van zijn vertikale tuin, om deze met jullie te kunnen delen. Ik ben in elk geval weer meer geïnspireerd en hoop dat ook jullie hier inspiratie in vinden.

Share

Laat een reactie achter