Laat dat rottend fruit maar liggen …

Een keurige opgeruimde tuin, zo hoort het toch? Geen stukje onkruid, geen afgevallen bladeren, geen afgevallen fruit, zorgen dat er ook geen dieren kunnen meegenieten van het vele fruit, …, geen dieren in de tuin. Het is de algemene tendens en toch will iedereen wel dieren in de tuin zoals vlinders, egels, vogels, … Wil je deze echter een kans geven, dan zal je je tuin toch anders inrichten.
Zo is er onder andere rottend afgevallen fruit, een lekkernij voor sommige vlinders, vogels zoals merels, … Zelf gebruik ik fruit uit de fruitmand dat toch niet op tijd opgegeten wordt, klokhuizen of bananenschillen om ze op mijn voedertafel te leggen. Bij mooi weer willen de insecten: vliegen, bijen, vlinders met elkaar zelfs vechten om een gedeelte lekkernij mee te pikken. Op de foto vind je de Atalanta en het Bond Zandoogje die zich tegoed doen aan een overrijpe peer.

Share

Laat een reactie achter