Zuring (zurkel) en andijvie

Als je je groenten plukt in een pluktuin, wil je variëren met de groenten die er voorradig zijn. Zo wil ik niet elke keer andijviepuree maken, maar ga ik op onderzoek uit wat er nog allemaal kan. Een kritische dochter die niet zomaar alles lust, helpt er ook nog eens bij.
Zo vond ik onlangs een lekker recept voor andijvie nl andijvielasagna. Ik paste het recept aan aan wat ik op dat moment in huis had en zo kreeg de lasagna enkel sneetjes kaas als bovenlaag, maar hij werd des te liever gegeten. Heel de kom werd leeggegeten. Geen restjes dus. Ik blij en ook mijn gezin.
Ook voor zurkel ontdekte ik een lekker en gezond recept. De zure smaak van deze groente past heel goed bij zalm.
Probeer gerust en laat het je smaken!
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/66638/lasagne-met-andijvie-en-kip
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-zalm-met-citroen-zuring-en-gebakken-krieltjes
Share

Laat een reactie achter