Augurken in de pluktuin

Vermits ik hou van variatie en er nu augurken beschikbaar zijn in de pluktuin, pluk ik deze en bedenk ik wat ik ermee zou kunnen doen.
Het eerste dat bij mij opkomt is het inmaken van augurken.
Vermits ik daar geen ervaring mee heb, zoek ik een gemakkelijk en hopelijk lekker recept op. Ik kom terecht bij dagelijkse kost.
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/opgelegde-groenten
Belangrijk is natuurlijk om eerst de steriliseerbokalen te steriliseren in kokend water.
Mijn augurken zijn te groot, dus moet ik ze in stukjes snijden.
Het chilipepertje heb ik weggelaten omdat ik niet zo van pikant hou.
De wijn is alcoholvrije witte wijn geworden. Maar behalve de azijn en de peperbolletjes, lukt het mij om alles biologisch klaar te maken.
Een eenvoudig recept en leuk om te doen. Nu maar wachten of ze ook nog lekker smaken.
Share

Laat een reactie achter