Vermindering afval

Sinds ik mee gestart ben met de “plastic tasjes challenge” van Greenpeace Nederland, let ik erop om geen (of zo min mogelijk) plastic tasjes  mee te brengen naar huis. De respons die ik krijg van mensen is super en geeft moed om verder te doen. Mensen beginnen spontaan herbruikbare tassen voor mij te maken. Spontaan kreeg ik een geïsoleerde tas bij een lokale handelaar waar ik met de fiets en eigen bakjes mijn boodschappen doe. Gisteren had ik zelfs mijn gebruikte eierdoosjes mee om terug te geven in het plaatselijke natuurwinkeltje.

Ik ga zelfs nu nog een stapje verder. Ik heb vriendelijk flyers geweigerd als ook een gratis krant. Toen ik dit fier thuis kwam vertellen, wees mijn echtgenoot er mij op dat we via reclame veel meer papier en verpakking krijgen die we eigenlijk niet bekijken. Gelijk had hij. Een van de volgende acties op het programma, wordt dus een sticker tegen ongewenste reclame gaan halen bij de gemeente 😀

Er zijn dus nog veel stappen te nemen 😀 Gelukkig maar, want anders zal mijn blog snel stoppen 😉 En het speciale is, dat het eigenlijk acties zijn die geen speciale inspanningen kosten, mijn leven vergemakkelijken (minder afval) en mij meer plezier geven in het leven.

Probeer zelf maar eens. Al die positieve reakties geven een echte boost 🙂 en maken de wereld niet alleen een beetje beter, maar ook socialer en vriendelijker. Waar wacht je op? 😉

Share

Laat een reactie achter