Memorabele dag met tovermoment …

Deze morgen werden we opgeschrikt door een enorm gekakel. Ik haaste mij naar buiten om te zien wat er aan de hand was en zag maar 1 kip lopen. Bezorgd deed ik het deksel van het hok open en wat zag ik daar? Het eerste eitje 🙂 Duidelijk een dag om nooit te vergeten. Blijkt dat het eitje van een zijdehoender weliswaar kleiner is dan de eieren van gewone kippen, maar ik ben toch benieuwd hoe het zal smaken. Natuurlijk ga ik wachten op nog een aantal eitjes zodat we allemaal kunnen genieten van een lekker bio-eitje.
’s Avonds was er een moment zoals ik als full-time werkende moeder wel meer meemaak. Iedereen honger en “niets” 😉 in huis om te eten. Dat is dan een moment waarop je de fantasie moet bovenhouden en iets lekkers proberen te maken met wat je in huis hebt.
Deze keer heb ik een vegetarisch recept getoverd met pompoen, gebaseerd op onderstaand recept, maar met mijn eigen toets.

Spaghetti met pompoen
Dit recept werd spaghetti met pompoensaus = gestoofde uitjes met daarin gestoofde pompoen afgewerkt met peterselie en gesnipperde nootjes. (Pompoen bevat vitamine A, B1, B3, B6, B11, C en E alsook nog veel andere mineralen en zelfs omega 3-vetzuren
Peterselie op zijn beurt beval veel ijzer.)
We hebben dus opnieuw ons best gedaan om aan onze gezondheid te denken 🙂 

Gezondheidseigenschappen van pompoen

Gezondheidseigenschappen van peterselie

Eerste ei en spaghetti met pompoen

Share

Laat een reactie achter