Wat met bruine bananen?

Bananen met plekjes, die blijven hier meestal wel liggen. En belanden soms in een bananenmilkshake of erger nog in het compostvat.

bananen

Vermits woensdag 40 dagen zonder vlees start, was ik in mijn kookboeken aan het snuffelen op zoek naar lekkere veggierecepten.  Een beetje moeilijk vermits ik moet rekening houden met de groenten die ik in huis heb vanuit mijn groentenpakket.  Als je niet speciaal op zoek bent naar iets, vind je het natuurlijk. Een recept voor bananenbrood. Ideaal dus om eens uit te proberen. Gelukkig had ik nog hazelnoten in de voorraadkast liggen. Poeder niet, maar een mortier kan het werk ook doen.

Mortier met hazelnoten Hazelnoten poeder

 

 

 

 

 

 

De vorm invetten met boter (ik laat steeds mijn boter op een zacht vuurtje smelten zodat hij beter verwerkbaar is) en een gedeelte hazelnootpoeder in de vorm verdelen.

Ingeboterde vorm

Hierbij het recept :

Bananenbrood

Citroensap had ik niet in huis, maar heb ik vervangen door azijn om een zure smaak te geven.

Eens in de oven kon ik niet wachten om het brood eruit te halen, zo lekker rook het.

Bananenbrood klaar

En mjammie. Wat was dat lekker! Niet echt de smaak van brood, maar eerder van cake. Voor herhaling vatbaar. Blij dat ik voedselverspilling heb kunnen vermijden.

Ready to eat

 

Share

Laat een reactie achter