Klaar om meer te doen …

Combinatie werk en gezin zorgt zoals bij velen voor een gebrek aan tijd. Vooral als je ’s avonds nog ergens verwacht wordt. Gelukkig heb ik op zo’n momenten wel een snelle hap achter de hand. En deze keer zelfs veggie. Couscous, spinazieburger en tofureepjes -> Bereidingstijd 10 minuten.
En wat doe je dan om naar een eco-avond te gaan? Carpoolen natuurlijk 🙂
De klimaattafel -> zonder twijfel mocht start-to-eco hier niet ontbreken, want meer nog dan mijn kleine acties doen, is ook, mijn ideeën en input geven om op grotere schaal iets te doen.
Na een aperitiefje , werden we allemaal verwelkomd en enige uitleg werd gegeven. Blijkbaar werd vorig jaar door de gemeente reeds een burgemeestersconvenant (http://www.burgemeestersconvenant.eu/index_nl.html) getekend. Dit gaat uit van de Europese unie met de bedoeling om voor heel Europa de CO2 uitstoot met 40 % te verminderen tegen 2030.
We werden in verschillende groepen verdeeld waarbij in elke groep 2 thema’s aan bod kwamen. Deze konden zijn: mobiliteit, wonen en energie, en consuminderen. Bij mijn groep kwamen de eerste 2 thema’s aan bod, maar ik had zeker ook nog veel inspiratie voor het consuminderthema 🙂
80 deelnemers vanuit politiek, verenigingen en de inwoners bleek een succes te zijn van aanwezigheid. Aan onze tafel blijkt dat iedereen duidelijk gemotiveerd is om het in de toekomst nog beter te doen. Alhoewel ik al een tijdje bezig ben met het wereldje te ontdekken, heb ik toch weer veel bijgeleerd en leuke en interessante mensen leren kennen. Ik ben eens benieuwd welke ideeën er uitgekomen zijn en welke er zullen uitgevoerd worden. Hopelijk komt er nog een vervolg, want enthousiasme was er in ieder geval! 🙂 Ik hou jullie op de hoogte.

Share

Laat een reactie achter