Enkel mooie dagen en de natuur ontwaakt …

We hebben er allemaal op gewacht, die paar mooie dagen waarop de zon nog eens scheen, weliswaar met koude nachten, maar prachtig en meteen het moment om terug een beetje vitamine D op te doen. Ook de planten in de tuin hebben het geweten. In een winterzonnetje gaan de krokussen open en als de zon weer weg is gaan ze weer toe. Het is net zoals de insekten die hun nectar nodig hebben. Insekten zijn koudbloedige dieren en hebben dat beetje zon nodig om op te warmen en zo voldoende energie te krijgen om te kunnen vliegen. Ook enkele dansmuggen waren reeds van de partij. Neen, “de muggen” zijn nog niet in het land, want dansmuggen zijn niet dezelfde muggen als diegene die zo van ons bloed houden. Dansmuggen steken namelijk niet.

Spring is comming

Share

Laat een reactie achter