We zijn er voor elkaar …

Een man stapt over op straat. Hij is nog op het andere baanvak. Ik vertraag. Hij lacht. Ik ben gelukkig.

De kleine dingen in het leven. Dat is waar het leven om gaat. Probeer maar eens een goede dag te zeggen tegen een vreemde op straat. De meesten kijken je verbaasd aan en sommigen begroeten je terug. Is het niet raar hoe wij als mensen vervreemd zijn van elkaar? Gelukkig is er een tegenbeweging op gang. Doe maar eens de test. Wees vriendelijk tegen een wildvreemde en je zal versteld staan hoe het jouw dag gelukkiger kan maken.
Elkaar helpen is ook iets wat leuk kan zijn. Zo kan je bv met vrienden of kennissen afspreken voor beurtrollen om bv kinderen ergens naartoe te brengen of op te halen, maar het kan ook verder gaan.
Vanuit de permacultuur zijn er LETS bewegingen ontstaan. Het zijn groepen mensen die elkaar willen helpen en hun diensten aanbieden in ruil voor LETS (eigen “munt”). Zo kan jij bv goed taarten bakken, maar heb je een probleem met het herstellen van je tuinhek. Iemand uit de letsgroep is goed in het herstellen van tuinhekken, dus komt die je hek herstellen. Je zou hem kunnen bedanken door een taart te bakken, maar die persoon lust geen taart, dus betaal je hem met lets. Hijzelf heeft geen wagen, maar moet naar een afspraak 15 km verderop. Iemand anders persoon 3) kan hem brengen. Deze wordt betaald met lets. Persoon 3 geeft een feestje, maar kan geen taarten bakken. Met lets betaalt hij persoon 1 die voor hem een taart bakt. En zo is de cirkel rond.
Een supersysteem waarbij mensen elkaar kunnen helpen, zonder dat het geld hoeft te kosten. Misschien zijn er wel initiatieven bij jou in de buurt of kan je er zelf eentje starten? Ook wanneer jullie hier al ervaring mee hebben, mag je deze altijd delen met ons.
Hier vind je de links met meer informatie

LETS vlaanderen

LETS Nederland

Share

Laat een reactie achter