Een nieuwe stap vooruit

Naast mijn zelfgehaakte tasje heb ik ook een aantal nieuwe tasjes voor het kopen van groenten, fruit en brood aangekocht. En dan ga je naar de winkel en vergeet je ze toch wel …!

Start-to-eco heeft even op een laag pitje gestaan, maar herpakt zich langzaam. Door omstandigheden kon ik de laatste weken niet met de fiets gaan werken, maar ik heb mij getroost met het feit dat ik toch wel veel meer vegetarisch gegeten heb. De “dagen zonder vlees” zijn nu beĆ«indigd en beter geslaagd dan ik verwacht had. Heb ik vlees gegeten in deze tijd? Eerlijk? Ja, maar dat ging dan om een sporadisch sneetje hesp of stukjes spek bij de geitenkaas met spek. En ja, ik heb ondervonden dat de horica nog niet voorzien is op mensen die geen vlees wensen te eten. Mijn besparing: 617 km autorijden enkel door geen vlees te eten. Dat dit in werkelijkheid niet bespaard is, omdat ze de dieren toch gedood hebben, realiseer ik mij wel, maar eens te meer is het een signaal van vele mensen dat er iets moet veranderen. Sowieso heb ik nieuwe dingen ontdekt: nieuw voedsel en meerdere manieren om lekker eten klaar te maken. Zo is een snelle lekkere hap een bladerdeegtaartje met restjes groenten of mijn laatste test met geitenkaas en stukjes appel.
Mijn lichamelijke gezondheid is er in elk geval ook op vooruit gegaan.

Verminderen afval

Share

Laat een reactie achter