De bijbel van de permaculturist

Velen die mij kennen, weten dat ik met permacultuur bezig ben. Op mijn manier, op mijn tempo. Mijn medecursisten weten ook dat mijn eindwerk in het verlengde hiervan ligt (en nu jullie ook … ). Enkele weken geleden, was ik dan ook aangenaam verrast toen iemand me zei dat er een boek over voedselbossen was uitgekomen. Ze bracht het mee ter inzage. Ondanks het feit dat ik zoveel mogelijk de boeken die ik gebruik of lees uit de bibliotheek haal, twijfelde ik niet om het mij aan te schaffen. Een ideale naslagwerk als basis voor mijn eindwerk en inspiratie voor mijn eigen tuin. Stiekem had ik nog gedacht om het niet aan jullie voor te stellen, maar elke stap die jij of ik kunnen maken in de transitie naar een andere manier van leven met respect voor en in samenwerking met de natuur, kan niet snel genoeg gebeuren. Zorgen dat ons eten lokaal kan geteeld worden en hiervoor nog extra bomen en struiken moeten planten komt ons en ook de natuur ten goede. Bomen planten in plaats van kappen is de leuze! Het zal niet enkel van de politiek moeten komen, maar van ons allen.
Share

Laat een reactie achter