Afval vermijden/ oud brood

Start-to-eco is volgens mij gelijk aan bewust leren leven, bewuste keuzes maken. Hoe meer je het doet, hoe leuker het wordt en meestal draag je niet alleen bij tot de omgeving, het milieu, de natuur, .. maar heb je er ook zelf baat bij: financieel of gezondheidsmatig.

Vandaag heb ik mijn fruitschillen in mijn brooddoos gestopt en meegebracht naar huis om ze op de composthoop te gooien. Van overheidswege wordt in de bedrijven al verplicht om te sorteren, maar jammer genoeg, is er geen aparte sorteermogelijkheid voor verteerbaar afval. Vandaar dat ik het meegenomen heb (’t Was toch biologisch đŸ˜‰ ) en zal verwerken tot compost.

Vorig weekend, hadden we een extra etertje, dus ik enthousiast pistolets en sandwichen gekocht en ook een brood op tafel gezet. Zoals zo dikwijls veel te veel eten voor de eters die er waren. Gisteren was ondanks het feit dat ik reeds oud brood verwerkt had, het brood van zondag nog steeds niet op. Tijd vandaag om ook de hesp die moest opgegeten worden en een gedeelte kaas te verwerken in … inderdaad: croque monsieur. Het ietwat harde en dus minder smakelijke brood werd omgetoverd tot iets lekkers.

Morgen worden dan al de uiteinden van het brood en de droge pistolets verwerkt in “gewonnen brood” of anders genoemd “wentelteefjes”=> Bespaard op eten en afval -> en het was nog lekker ook -> en ’t zal morgen ook lekker zijn đŸ˜‰

Share

Laat een reactie achter