Zalig dagje genot. Ecovalue kan beter …

Vrijdag 8 mei. Lady’s day @ tuindagen Beervelde 🙂

Zalig ontbijtje met bioyoghurt, klein fruit, pistolets, sandwichen, vers fruitsap, beleg, koffiekoekjes. Dat samen met enkele heel leuke dames. Iedereen bracht zijn deel mee. De zon van de partij, een echt vakantiegevoel.

Beleg en brood werden deze keer wegens tijdgebrek met de auto gehaald, maar wel nog in de juiste bakjes.

De tuindagen zelf waren een overompeling. Vele bezoekers vanuit België maar ook naburige landen. Wat als dit een weekenddag zou geweest zijn? Dan kon je schoorvoetend verder stappen. Moeilijk om deze keer aan eco te denken en plastiek zakjes te weigeren: plantjes opzij laten zetten om later mee te nemen in ja, …, plastiek tasjes. Voor volgende keer hebben we al een eco-aankoop in gedachten. Een karretje met duurzame tasjes waarin de potjes zonder zakje kunnen ingezet worden. Voorwaarde is dan wel dat ik geen te grote planten naar huis wil nemen.

Gelukkig een aantal potjes veggiesalade gekocht als beleg en hiervoor mijn eigen tasje kunnen gebruiken.

De planten die ik gekocht heb, … Ja, dat zijn nectarplanten. Alsook Oost-indische kers: nectarplant, maar heeft ook eetbare bloemen. Enkele recepten: Recepten kruiden en bloemen. Het is dan ook hier weer evident dat de bloemen niet besproeid mogen zijn.

Het uitplanten kon tot op heden nog niet gebeuren, maar het staat op de planning.

En het plaatsje in de tuin, … Dat vinden we nog wel.

Meer en meer geniet ik wel van alles rondom mij: een straaltje zon, het gefluit van de vogels, de nabijheid van mensen, of rust en stilte. Eens heb ik gehoord of gelezen dat de reden dat alles sneller gaat als je ouder wordt, komt doordat je meer doet op automatisme. Het gevoel terugkrijgen om meer te genieten van je dagen of dat dagen langer duren, kan je doen door de dingen anders te doen of nieuwe dingen te doen. Door o.a. het maken van deze blog en het bewuster te gaan leven, leef ik intenser.

Share

Laat een reactie achter