Biopakket

Wat hebben we deze week in het groentenpakket: warmoes, pastinaak, andijvie, witloof, bloemkool, komkommer. Een hele week biogroenten voor het hele gezien voor € 14,00.

Wie zegt dat biogroenten duur zijn, die heeft nog nooit gehoord van deze groentenpakketten.

Steeds zit er ook een recept bij het pakket. Ideaal om nieuwe ideeën op te doen. Want het kan zijn dat je denkt dat je een bepaalde groente niet lust, toch kan het afhangen van de bereiding. Variatie in ons menu is belangrijk om ons te voorzien van alle vitamines en mineralen die nodig zijn om gezond te worden en te blijven. Verse producten zijn beter dan pilletjes, vermits ze de natuurlijke vitamines bevatten en ons lichaam ook voorzien van vezels, mineralen en anti-oxidanten.

Vezels zijn cruciaal bij de voorkoming van darmkanker. Ze zorgen ervoor dat de darmen gereinigd worden en de voedselopname die via de darmen gebeurt optimaal kan verlopen.

Anti-oxidanten spelen een cruciale rol in het voorkomen en genezen van kanker. Het is zelfs zo dat het het beste is dat je meerdere groenten en kruiden combineert, omdat deze anti-oxidanten elkaar versterken. Wie hierover graag meer wenst te weten te komen, kan ik dit boek aanraden: Eten tegen kanker van Dennis Gingras en Richard Beliveau. Beiden zijn ze oncoloog (= kankerspecialisten).

Wie mij een beetje kent, weet dat ik 16 jaar was, toen we te horen kregen dat mijn vader leukemie had. (Ik was net geen 21 toen hij stierf).  Voor mij (ik volgde toen wetenschappen (WB)) was de interesse gewekt om uit te zoeken hoe je zoiets kan krijgen en wat je kan vermijden om deze ziekte te krijgen. De cursus biologie (in het bijzonder: genetica) en de ziekte van mijn vader lagen aan de basis van mijn interesse in biologisch voedsel, natuurlijke geneeswijzen en interacties van de omgeving op de mens.

Hoort dit onderwerp in start-to-eco? Volgens mij wel. Want alles hangt samen. Een vervuilde wereld, afval, voedsel, lucht, water, klimaat, natuur, … alles beïnvloed het eco-systeem waar wij deel van uitmaken. Hoe gezonder, mooier onze omgeving en de wereld is, hoe gezonder wij en de mensen die we graag zien, zullen zijn.

Natuurlijk hebben we niet alles in de hand, maar dat hoeft ook niet. Misschien moeten we eerder loslaten en minder pasklare oplossingen willen hebben. Vanuit de homeopathie heb ik geleerd dat psychisch welzijn en gezondheid samenhangen. Hoe beter we ons in ons vel voelen, hoe gezonder we zijn, hoe meer positiviteit we uitstralen en hoe meer we ons op anderen kunnen richten en niet steeds met ons zelf of zelfbeklag bezig zijn.

Share

Laat een reactie achter